Friday, April 29, 2011

Training ~


Assalamualaikum semua....
dah lama Tiqa tak update blog kan?? hehehe... tak sempat lah... hari ni ada ruang nak update kejap... okay... hari ni dari pukul 8.30 lagi Tiqa dengan pemantun2 sekolah dah terpacak kat depan rumah Cikgu Ghazilah.. hehehe... Hari ni kami ada training pantun... next week dah lawan.. persediaan still tak sampai 100 % lagi ni... thanks a lot to pemantun SMKH sebab sudi berkorban waktu cuti diorang untuk training pantun... huh! walaupun masa kita untuk training tak mencukupi dan terdesak, tapi Tiqa yakin kita semua boleh tunjukkan sesuatu yang terbaik malah boleh menjadi yang lebih baik daripada pemantun pihak lawan... Semoga nasib yang baik menyebelahi kita... Tiqa harap kita dapat banggakan principal dan harumkan nama Hamzah.. InsyaAllah... thanks a lot to everyOne!!! Tiqa sayang kalian.. Tanpa kalian semua, Tiqa takkan dapat semangat untuk meneruskan perjuangan pantun ni.. Tak lupa juga thanks to SERIKANDI !! tanpamu, Tiqa takkan dapat harungi semua ni dengan cekal dan sabar... Terima kasih semua!! Tiqa sayang kamu!

kat bawah ni Tiqa sertakan gambar2 yang sempat Tiqa candid masa training tadi ....












♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Friday, April 1, 2011

Peristiwa waktu Subuh ~



Assalamualaikum, semua... hari ni saya nak update blog... saya nak story pasal apa yang jadi pada pagi hari Jumaat yang mulia ni.... pagi tadi, lebih kurang pukul 5.58 pagi selepas azan Subuh berkumandang, tidur saya dikejutkan dengan suara "miaw"... Pada mulanya, saya ingat saya tengah mimpi tapi rupa-rupanya tak.. Bila saya buka mata, suara tu makin lama makin dekat dengan saya... saya terus bangkit dari tidur... Alangkah terkejutnya saya bila saya tengok ada 2 ekor anak kucing tanpa ibu mereka ditinggalkan dekat tempat tidur saya kat dalam rumah...seekor warna hitam, seekor lagi warna putih... Yaa.. walaupun family saya sayang ngan kucing, tapi tak pernah la pulak sampai kucing tidur kat dalam rumah... Lepas tengok anak kucing tu, sayaterus kejutkan adik saya.. then, kami cari satu bekas yang besar dan tinggi untuk letakkan anak kucing tu... kesian saya tengok anak kucing tu... Bila mak saya bangun.. So, saya pun tunjuk anak kucing tu kat mak.. Lepas tu mak transfer anak kucing tu ke tempat dia kat halaman belakang rumah kami di tempat selamat yang lebih baik untuk anak kucing tu.... :)

 P/s : saya sempat capture gambar anak kucing tu...

♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥