Monday, January 22, 2018

Silent stalker


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum wbt

To be honest, waktu aku menaip ni sebenarnya aku tengah marathon layan cerita hong kong, The Fox's Summer. Alang-alang dah imsomnia, baik aku tambahkan lagi dark circle dengan eye bag yang dah macam panda ni kan.

Dalam duk layan movie, tiba-tiba perkataan 'silent stalker' terlintas di minda. Sebenarnya, aku teringat seseorang yang beribu batu jauh dari Malaysia, kemudian barulah terlintas perkataan 'silent stalker' tu. (Kenapa aku rasa aku menaip skema sangat ni? Err.. Apa-apa jelah)

Anyway,

Aku dah tak ingat bila kali pertama aku tahu maksud perkataan 'stalk' ni..
Apa yang aku tahu dan apa yang aku harap no ones will get wrong with this word and with this post as well. 

Aku taip tentang perkataan ini pun mengikut kefahaman aku la. Kalau salah, mohon betulkan aku secara berhemah ya. If in case ada yang singgah baca post ni. 

Gais, salah ke stalk seseorang?

Salah ke kalau jadi stalker?

Apa yang jadi penyebab kita nak stalk seseorang? 

Lain orang, lain pendapat lain sebab lain musabab.

Bagi aku,

It is okay to stalk someone unless you have bad intentions towards that person lah kan, nauzubillah min zalik.

Untuk aku mudah. Selagi apa yang aku stalk tu boleh dorong aku untuk fikir, cakap, bertindak dan hidup ke arah yang lebih baik, I am okay with it. Tapi, kalau sebaliknya, memang aku walk away lah. Buat apa nak stalk someone or something that can bring you down tak pun can be harmful to someone, isn't it? 

Well, I admit, I am a silent stalker, in a good version okay! Aku stalk sekadar stalk tak adalah sampai sanggup jadi psychopath ke apa ke.. Apa-apapun, beware and let's hope no one will get hurt. Acah creepy sungguh kamu. Atiqah! K, sangat hambar di situ.

K dah. Nak sambung layan The Fox's Summer.

Till I write on my next post then.

Lots of love,
Yuyu atiqa 



♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Post a Comment

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^