Thursday, January 25, 2018

Hari-hari terakhir di Teriang


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.

Kalau kalian ada baca previous post aku pasal virus infection yang kena kat Marissa, alhamdulillah, biji-biji air semua dah kering cuma masih tinggal parut ja lagi pada badan Marissa.

Satu lagi ujian datang pada Marissa, lepas dah kering biji-biji air tu, keesokkan harinya Marissa demam lepas tu naik bintik-bintik merah mula dari belakang badan Marissa kemudian naik kat muka dan bahagian badan yang lain. Aku dan kakak aku, Atin baru perasan bila kami mandikan Marissa. 

Mula-mula kami fikir kot tersalah bagi Marissa makan ke apa..
Tapi, bila fikir balik, kakak aku syak yang Marissa kena campak pulak this time.

Allahurabbi. 2 weeks in a row. 

Atin dah habis cuti kuarantin, memang kena masuk kerja dah. 

This time around, giliran abang ipar aku pulak ambil cuti standby kat rumah just in case anything happens boleh terus bawa Marissa pergi hospital.

Semalam Atin and I were having a conversation.
She said, Allah nak bagi rezeki kat Marissa ni dan who knows kita sekali nak dapat rezeki Allah..

She then continue, sebab tu Allah uji Marissa dan kita yang ada dengan dia.

That time, aku rasa tersentuh sangat.

Atin is one of my sister yang aku respect not only because she's my sister tapi sebab she is a very strong woman, sama macam mak aku. Selama aku hidup jadi adik dia, boleh kata less than 10 times aku nampak dia nangis depan aku. 

Punyalah kuat semangat dan tabah kakak aku ni. 

Truth to be told, memang aku banyak belajar dari dia dan keluarga aku. 

Before this, aku mudah sangat sensitif, kurang sabar, cepat mengeluh but after so many things happen last year and of course these 2 weeks of my semeter break, alhamdulillah aku nampak hikmah yang Allah nak tunjuk dari ujian yang Dia bagi pada aku sebelum ni. Inshaallah, alhamdulillah, I'm changing to be better. Taknak sensitif tak kena tempat, taknak cepat mengeluh.

Moga istiqamah ya, Atiqah... ameen.




I thank Allah for His endless blessings. Alhamdulillah.

Okay gais, will stop my writing now before I shed into tears. Haha

See you in my next post, Inshaallah.

Lots of love,
Yuyu Atiqa






♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Post a Comment

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^