Jan 27, 2018

Back in Machang


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum wbt

Hai gais. 

Just a short post tonight. I arrived home safely from Teriang around 9.00 pm, yeappp few hours ago. 

Alhamdulillah.

I'm still awake, up till this hour. Sampai-sampai ja rumah, ada mak dengan nenek ja. Kakak and kids went back to her husband's place since it's weekend (Friday and Saturday). Sebab tu rumah sunyi ja. 

I was asking mak, ayah mana?

Then mak answered,

"Ayah pergi office semula lepas maghrib tadi."

And I was like.. What??

I asked mak again, 
banyak sangat ke kerja ayah kat office, mak? Sampai nak kena overtime walaupun during weekend. 

Mak cakap,

"Banyak.. Semalam pun, sampai ke tengah malam baru balik". Allahu..

And tonight once again, kejap tadi baru ayah sampai rumah. Terkejut dia buka pintu rumah tengok anak dara dia sorang ni duk atas kerusi mengadap laptop (marathon drama The Fox's Summer) sambil tunggu dia balik. 

Haha. Aduhai. Kadang Nurul Atiqah pun ada insecure dia jugak. 
Apa-apapun, alhamdulillah, aku lega ayah balik dengan selamat. 
Tu dah masuk tidur dah tu agaknya. hehe




Okaylah gais.

Tu ja nak share post kali ni. Jumpa dalam next post, Inshaallah.

Bye!

Lots of love,
Yuyu Atiqa






♥ Thank you for reading ♥

2 comments:

  1. siapa lagi nak risaukan pasal mak bapak kita selain kita. jaga bebaik. jalan nak masuk syurga tu

    ReplyDelete

Thanks for your comment. I'll get back to you very soon.