Friday, February 6, 2015

Masih panjang umur..


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.

Alhamdulillah, Jumaat pertama dalam Februari 2015 juga entri pertama bagi bulan ini.

Saya berada di kampung. Masih dalam mood cuti semester. Gembira dapat balik jumpa mak ayah. Terima kasih Tuhan. :')

Mukaddimah ja tu. Hehe.

Nak ceritanya.. ada kaitan dengan tajuk entri.

Hari ni saya temankan adik keluar ke pekan, beli barang-barangnya sebelum dia balik ke kolej esok. Sebelum ke kedai, singgah sekejap kat pasar tani sebab adik nak beli susu segar. Dah lama tak minum katanya.

Nak dijadikan cerita, susah nak dapat parking dekat dengan deretan pasar tani. Jadi, saya dapat parking sedikit jauh. Lepas parking, berjalan lah Nurul Atiqah dan adiknya masuk ke pasar tani.

Dah jumpa susu segar, terus nak jalan balik ke kereta.

Pendek ceritanya, saya ni jenis cuai..

Jadinya... masa nak melintas jalan.. Saya hampir dilanggar sebuah kereta. Serius, tak nampak kereta tu.. Sebab kereta tu keluar laju dari selekoh. Huhu.

Nasib baiklah, adik saya sempat tarik tangan saya. Kalau tidak... tak tahu lah apa yang dah jadi sekarang. Terkejut serta merta waktu tu.

Huhu..

Alhamdulillah, masih dipanjangkan umur..

Moral of the story,

Lihat kiri kanan dan pastikan keadaan selamat barulah melintas ya..
Sayangi nyawa anda kerana malang tak berbau.. serius cakap ni..

Okay tu je nak taip untuk entri kali ni.

Wassalam..


♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

4 comments:

  1. uncle lihat kiri, lihat kanan dan lihat awek... baru lintas...

    hehe

    ReplyDelete
  2. pembetulan..tengok kiri, kanan pastu tengok kiri sekali lg baru lintas :)

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^