Sunday, June 15, 2014

Myn's E-Day


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.


Tabik sama mereka yang konsisten update entri blog setiap hari.

Haha. mukaddimah yang klise. Saya tahu itu.

Okay. Entri kali ni nak kongsi moment majlis tunang one of my closest friend, Farisya Syamin.

Flashback on our first met masa dekat Tiara Beach Resort, Port Dickson, Negeri Sembilan untuk program PPDa-Petronas. Kami ditakdirkan menginap dalam satu bilik. Mula-mula ingat dia ni sombong.. Tapi sangkaan saya meleset sama sekali.

Dari mula-mula tekan loceng bilik, dia bukak pintu then dia yang mula-mula menyapa dan mulakan sesi perkenalan.. She's so sweet. Seriously..

Dari situ kami kenal-kenal dan lepas habis program pun kami masih berhubung melalui laman sosial sampai sekarang. Alhamdulillah. Ada masa saya turun KL, dia ajak ke rumah dia, dan keluarga dia sangatlah ramah. I'm touched! Pejam celik pejam celik, dah hampir 4 tahun kami kenal dan bersahabat.

Allahu.. moga Allah berkati ukhwah persahabatan ini dunia akhirat. ameen..




 View dari bilik Myn.
Sangat jatuh cinta dengan dekorasi ala-ala garden dengan tanglung ni semua.
Ringkas dan menarik !!!!



We're at the same age and now, she's someone's fiancee and InshaAllah will be getting married soon!
I'm extremely happy and excited! haha.. sounds quite melebih kan! haha..

Majlis tunang Syamin diadakan secara sederhana tetapi meriah, dihadiri oleh saudara mara dan sahabat rapat. Alhamdulillah, sekali lagi dapat jumpa one of our friend yang jumpa dekat Negeri Sembilan jugak, Imran!




Imran dah kurus sekarang berbanding dari the old Imran I met 2 years ago on his sister's wedding. haha. Perubahan yang agak bagus! Yet, he's still the same Imran yang selalu membuli and kept calling me mok mok because of my cheek yang dia cakap macam kuih pau. (I don't think so, actually) sighh. haha

Satu lagi moment yang tak boleh dilupakan. Guess what?




I finally met Dena Bahrin! heeee..
Actually, Kak Dena ni anak sedara Myn. Such a small world kan?
Pi mai pi mai tang tu jugak.. heeeeeee
 
She's such a humble person.. Tak sempat nak tangkap gambar dengan Saif, her charming son. heee
(actually segan)

Apa-apa pun,

Alhamdulillah.. Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Akhirnya, dipermudahkan urusan dan dapat jugak attend majlis tunang Myn. InshaAllah, harap dapat attend her wedding nanti. Moga dipermudahkan.. ameen..

So, who's next?? heee..

Till then!

Wassalam.. :)




♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

10 comments:

  1. Replies
    1. InshaAllah, akan tiba masanya nanti kak mah.. hehe. :)

      Delete
  2. alhamdulillah. tahniah..

    sejuk nye tgk dena tu. ada follow ig dia. sweet n muslimah dia. really like her.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      kan? She's so adorable.. :)

      Delete
  3. tengah tunggu yuyu punya pulak ni.hehee

    ReplyDelete
  4. waa...bestnya jumpa kak dena kann..hehe...tak nak la tnye soalan biasa..yuyu bila pula..? hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. soklan klise..
      meh nak bagi jawapan klise gak..
      tunggu syira punya undangan dulu.. heeeeee

      Delete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^