Friday, March 14, 2014

Gangguan


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.

Aku nak tanya sikit ni.

Cuba bagi respon kalian kalau situasi ni jadi kat kalian..

Kalau kalian tengah syok tidur, tanpa mengganggu orang lain...

tetiba.. ada orang masuk bilik kalian tanpa ketuk pintu..

then dengan nada yang macam tak belajar sopan santun, kejutkan kalian semata-mata nak suruh belikan sesuatu untuk dia.

Yang sakit hatinya, hanya satu benda. kecik pulak benda tu.

Sakit hati tak?!


Ya rabbi...

kesabaran teruji !



Moral of the story :


nak mintak tolong orang, buat cara nak mintak tolong.
Setidaknya, tolonglah beradab!
Sudahlah ganggu orang tidur.
Menyusahkan orang untuk memudahkan kerja kita.
Bagus bebenor la gitu gamaknya?!!! Haihhh...

Lagi satu..
Jangan buat orang ni macam hamba kita.
Orang ni manusia jugak.
Ada perasaan.
Kesabaran dia ada limit.
Dia tak bangkang kau sebab dia masih hormat kau.

Jangan sampai dia hilang rasa hormat tu kat kau.
Menyesal tak sudah!

Astaghfirullah hal azim..



♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

16 comments:

  1. Replies
    1. opss..
      haha..
      terserlah kah kemarahan itu?

      kekadang, orang yang cool pun boleh naik berang kalau kesabaran teruji ! :D

      Delete
  2. hohoho menyirap kot kalau jadi macam ni... kalau ena, lama dah kena tengking dengan ena

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. itulah pasal, ena..
      nasib baik kesabaran masih tinggi..

      Delete
  3. haha sabar je la...mmg menyirap darah kalo kena...

    ReplyDelete
  4. Jangan marah2...
    kes malam tu ek? aiiyaarrkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kes malam bila pulak pb?
      tahu-tahu je dia! (-_-') ayyark!

      Delete
  5. Jika saya? Terus menyirap dan maki berbakul-bakul. Eh

    ReplyDelete
  6. nak minta tolong pun agak2 lah sikit...kena ada la ada caranya...ni main terjah je..kalau sy la kan, memang da kena lempar dengan bantal secara bertubi2 da...haha

    ReplyDelete
  7. Haishh, kalau mimpi best tiba2 kena kecut memang nk kena la org yg kecut tu

    ReplyDelete
  8. mmg mengundang mrh kalo kjut mcm tu..dh tu nak suh kite buat keje dia.lagi ai is x layan..Hahaha

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^