Tuesday, August 13, 2013

Cerita Raya Aku.



Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.

Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf, Zahir dan Batin aku ucapkan.

Pergh. Mukaddimah dengan ucapan. Pun boleh! Hehe..

Baju raya tahun ni, recycle baju masa wedding kakak aku hari tu. Kaler royal purple.
Raya aku tahun ni, tak eksaited macam tahun-tahun yang dah lepas.
Mungkin, disebabkan sudah mencapai umur 19 tahun, tahun ni, baru aku faham apa itu bersederhana.
Betul lah kata orang tua-tua. Makin kita bertambah usia, makin rasa tak cukup masa.
Contoh macam apa yang aku sedang rasa.
Rasa macam banyak benda-benda penting yang perlu aku berikan sepenuh komitmen.
For now, sudah pasti belajar.

Makin hampir umur 20 tahun, makin aku rasa hidup semakin singkat.
Sempat ke tidak aku nak rasa hidup pada 20, 30 tahun akan datang?
hmm. moga dipanjangkan umur.

Tahun ni jugak, aku yo yo ooo berhempas pulas nak dapatkan duit raya.
Erkkk. kononnya, tahun terakhir aku layak dapat duit raya.
Yelah. Tahun terakhir aku bergelar budak sekolah. ehhh.. jap. bukan.
'Budak orang tua' yang bersekolah. hehehe. (gelaran umi aku bagi)

Okay. cukup menaip. Sekarang, jom usha koleksi gambar raya.


Aku punya keluarga.
Tambah lagi sorang abang ipar.
heeee...
Kiri atas, kedua atas : Gambar dengan kakak-kakak aku kecuali yang sulung.
Kiri bawah : Gambar dengan anak buah, Zara.
Kanan atas : Gambar dengan adik aku.
Kanan bawah : Gambar dengan budak genius math, Kimi (sepupu aku)

Beraya di kampung.
Belum semua lagi ni..
hehehe.. 

Okay dah.
Tak ada motif sangat pun.
Motif sebenar nak share gambar raya pertama je pun. hehe. Kbai.

Salam aidilfitri !



♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

1 comments:

  1. Salam Lebaran dan Salam Perkenalan :)
    Singgah-singgah lahh ke Blog Saya ;)

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^