Saturday, April 6, 2013

We Are What We Behave.. :)


...................................................................................................................................................................
fb's

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum wbt.

Lately, saya memang sempat update entri pendek-pendek. Sebab tengah fokus nak siapkan 2 esaimen yang nak kena hantar esok. Ya, esok. Ahad.

Okay, back to the photo above. Mendalam maknanya kan?

Cuba kita renung diri kita balik. Selama ni, saat kita bantu orang yang memerlukan bantuan, adakah bantuan kita tu ikhlas dari hati, niat kerana Allah?

ATAU

Adakah sekadar nak dapatkan pujian daripada orang yang dibantu? Sometimes, kita tak sedar yang kita selalu buat khilaf. Atau, mungkin kita sedar, tapi sering menafikan. boleh jadi. bukan?


Bagi saya, mudah.

Sebelum kita nak buat sesuatu perkara terhadap seseorang, cuba letakkan diri kita kat tempat orang tu.
Kalau perkara tu baik, that is good. If not, better jangan.

Lagi satu, bila kita lakukan sesuatu, cuba ikhlaskan diri. Mungkin, ada ketikanya keadaan memaksa kita melakukan sesuatu di luar keinginan kita. Tapi, kalau perkara itu membawa kebaikan, kenapa kita harus mengelak dari melakukannya? kan?

Till then.. "We are what we behave.."

Keep smiling. :)

Wassalam.

Loves,
YuyuAtiqa






♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

1 comments:

  1. stju2..nice entry! btw, mendalam mksud gmbr tu...

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^