Saturday, January 5, 2013

Mini Karnival Karangkraf @ UITM Mache..


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.

Sedikit cerita nak dikongsi hari ni. I went to UITM Machang this evening with my classmates. Ada Mini Karnival Karangkraf. Tujuan ke sana sebenarnya nak meng'usha' buku-buku dan jumpa kawan saya, Noreen.

Dah jumpa Noreen, berbual kejap. Lepas berbual, Noreen ada urusan then kami sambung merewang dekat Dataran Ilmu UITM tu balik. Merewang punya merewang, secara kebetulan ada Sabhi Saddi tengah nyanyi time tu. So, kami singgah berteduh dekat khemah yang tersedia dan dengar Sabhi nyanyi. Then, ada aktiviti lebih kurang macam kuiz laa jugak time tu. Lepas kuiz, Yama from Red Aura Band buat penampilan pertama beliau kat situ. Seriously, single beliau bertajuk Korban Kasih sangat awesome. Suara Yama best weh! lagi-lagi kalau beliau nyanyi lagu-lagu ketuhanan. Tersentuh hati.. Saya ni jenis yang susah nak cakap best bila dengar lagu-lagu sekarang ni. Tapi, bila dengar lagu Yama nyanyi tadi, automatik saya cakap best. keep on keluarkan lagu-lagu ketuhanan k, Yama! I do support you. Cehh.. hehe.. :)

Sempat bergambar dengan mereka. Tu pun time kami dah nak balik dah. masa nak balik tu, Upin Ipin baru keluar. Tak sempat nak tangkap gambar dengan diorang. Maybe next time.. hehe. Quite seronok lah jugak tadi sebab main reason ke UITM nak jumpa Noreen dah tercapai.. Noreen sangat cantik ! Kat dalam Facebook dah cantik, bila tengok depan-depan lagi cantik. Tak puas berbual dengan dia tadi. Harap dapat jumpa lagi lain kali.

Sempat tangkap gambar sikit saja sebab bateri kamera kurang bagi kerjasama. Huhu. Silap saya sebab tak check bateri kamera sebelum keluar rumah tadi. Ingat still full. Aduyai. Apa-apa pun, another new experience today! hehe. Thanks to Anis sebab bagi kami singgah solat Asar kat rumah dia. Lepas hantar Anis, saya hantar Ana. Then followed by Fira dan Sofea. Agak tidak best masa drive tadi sebab banyak jalan yang berlopak dan berlubang yang mana sangat mengganggu kelancaran tayar kereta  saya untuk bergerak. Huh! sangat tidak berpuas hati.. Nasib baik kesabaran masih ada. haha. Cehh.

Okaylah, itu saja nak diceritakan. Ada sedikit gambar yang sempat diambil. Thanks for reading.


Kononnya nak bergambar dengan banner tu ha! haha

my classmates. left: Ana, Fira, Sofea, Anis

Ni ha. Anis yang kemanjaan. haha. no lah. kidding saja.. :)

Sabhi Saddi sedang nyanyi..

I met kak Zumurni Hamzah.
salah seorang wartawan Sinar Harian.
haha. nasib baik Kak Zu tegur. kalau tak dah tak perasan dah tadi.
Last jumpa masa program kat school.
cehh. lama tuuu. haha

Abang badut dah buang kostum laa.. hehe..
"Adik, nak belon? Meh abang kasi.." hehe....

Me, my friends, Yama (Red Aura Band) and Sabhi Saddi.


Last but not least, jom dengarkan single yang dinyanyikan oleh Yama from Red Aura Band. It's such a lovely song. I love this song. Seriously! Good job, Yama!

Korban Kasih.. Happy listening! :)





Wassalam.

Loves,
me.


♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

2 comments:

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^