Friday, September 7, 2012

Majlis Hari Raya bersama PM di Machang, Kelantan.


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.

Majlis bersama PM semalam disambut meriah oleh rakyat daerah Machang yang terdiri daripada pelbagai kaum. Masing-masing jalankan tugas dengan baik sepanjang persiapan untuk majlis ini. Aku incharge untuk 2 benda. First, terlibat dengan pengagihan belon untuk kanak-kanak. Second, tolong mak aku kat gerai beliau menyediakan makanan untuk tetamu yang hadir.

Penat? Tipu lah kalau aku cakap tak penat kan? Serius, memang penat tapi berbaloi la. Bukan selalu PM datang sini kan. Seronok bila melihat sambutan rakyat Machang menerimaan kehadiran pemimpin negara ke daerah kami. 

Aku? Sudah tentulah gembira. Bukan senang nak tengok pemimpin negara depan mata. Disebabkan ramai sangat lautan manusia, aku cuma dapat capture gambar PM dari jauh. 

Apa-apa pun, terima kasih aku ucapkan kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung  dalam bertungkus lumus menjayakan majlis mari raya bersama PM. 

banner majlis

aku sebagai petugas pengagihan belon.
berada dalam ribuan lautan belon. :)

berposing bersama rakan, Anis sewaktu bertugas mengagihkan belon.

sempat mencelah untuk bergambar di hadapan pintu gerbang. :)

lautan manusia.. 

capture gambar PM dari jauh. :)

Sabtu, program sambutan hari raya di sekolah pula. Penat? Tak payah cakap laa kan? Okay dah. Cukup entri kali ini. Tak larat nak menaip. Jumpa lagi.

Wassalam.


Salam sayang,
[ YuyuAtiqa ]




♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

10 comments:

  1. sis owg machng ke??skolh mne??
    sy pn dok mchng ugk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup. orang machang. area padang selising.
      just a stone's throw away from hospital Machang.

      Delete
  2. pergh.. ramainya orang.. huhu.. masa MD pegi dataran merdeka haritu pon bleh tngok dri jauh ja.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. seronok melihat lautan manusia membanjiri perkarangan SMK Hamzah untuk lihat dan bertemu pemimpin negara. :)

      Delete
  3. nak beloonnn..


    lama dah tak main belon.

    eh, bakpo wan banyak terlepas entry yuyu nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari mache laa nak belon gak..
      aihh.. takdop terlepas eh..
      yuyu pun tak sempat nak update blog loni..
      sibuk ko ngaji.. huhuhu

      Delete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^