Thursday, September 13, 2012

Aku dalam generasi Y ???


Bismillahirrahmanirrahim.
Assalamualaikum wbt.



gambar  diambil dari : Generasi Y



Pejam celik, bangun duduk, makan tidur, mundar mandir... Dah almost seminggu aku tak update entri baru. Nak kata busy dengan belajar, boleh tahan laa. Haha. Yang sebenarnya laptop takda dengan aku. Tu yang blog tak dikemaskini tu. Haha. Duk tunggu jugak laa kot kot ada ke tidak yang nak tanya kenapa aku tak update blog. Tup tup takda pun yang nak menanya. Maklumlah, blog tak pemes kan.. Aihh. Ayat hampeh betul ! haha. Sila abaikan mukaddimah kemengarutan yang tidak perlu dimasukkan di minda! haha. Cehh !

Okay. Now, apa kena mengena Yuyu Atiqa dengan Generasi Y? Ehh. kejap kejap. Generasi Y tu apa menda pulak? Haihh... pening pening.. pusing pusing.. confused confused..

Sabar...

Baru nak jelaskan ni.. Dengar dulu... Ehh tak.. baca dulu  naaa...


Macam ni... Setahu aku Generasi Y tu sebuah rancangan tv yang selalu membincangkan isu-isu terkini yang melibatkan golongan belia ni. Dah nama pun generasi Y. Y = Youth (belia). Itu pada pendapat dan pengamatan aku laa. Betul ke tidak tu kena pergi tanya penerbit tv show tu laa yer. Hehe..

Okay, dah tu.. Apa kaitannya aku dengan Generasi Y tu? Haha... Begini.. sebenarnya tak ada kaitan apa-apa pun dengan rancangan tu. Dah tu.. Tajuk entri tu bukan main lagi, "Aku dalam generasi Y ???" Haha.. itu gimik semata-mata... Wink! Actually, aku bukan penonton setia rancangan tu. Tapi, aku mula suka menonton rancangan tu since aku punya otai, Ben Ashaari jadi panel jemputan bagi rancangan tu. Setakat yang aku tengok, rancangan tu mesti akan jemput salah seorang blogger sebagai panel. 

Bila aku tonton rancangan tu, bagus jugak aku rasa. At least, apa-apa topik yang dibincangkan boleh buka minda kita. Pendapat aku, lebih baik tengok rancangan macam ni lah daripada tengok cerita-cerita yang entah apa-apa kan? Maaflah kalau ada yang tak suka dengan statement aku.

Apa-apa pun, aku memang kena ucap terima kasih lah dekat otai aku, Ben Ashaari sebab beliau lah yang perkenalkan rancangan tv tu kat aku. Hari tu, aku ada jugak tanya kat Ben. Macam mana team Gen Y tu boleh invite beliau dalam rancangan tu? Ben cakap, diorang hantar emel. Baru aku tahu. Kekadang tu, berangan jugak laa aku untuk dijemput jadi panel dalam rancangan tu. Haha. 



Ehhh.. Angan-angan itu perlu untuk memotivasikan diri ! Please take noted! Haha



Tak mustahil suatu hari nanti aku dapat peluang tu.. Kan?? Haaa. Tu diaa. Kalian duk tengok apa yang aku taip je. Kalian belum lagi tengok aku bercakap. Aku berdiskusi. Mesti kalian tak percaya yang aku ni agak talkative orangnya. Tak percaya?? Cuba pergi tanya Ben Ashaari. Tak pun, pergi tanya bloggers yang pernah jumpa dengan aku.. Apa mereka jawab nanti.. Hahaha...

Tu diaa.. melalut entah ke laut mana dah ni.. Sebelum aku melalut jauh nun sampai ke China, lebih baik aku stop menaip kat sini. For those yang baca entri aku ni, terima kasih aku ucapkan. 

P/s : 

kalau kalian perasan, dah beberapa entri YuyuAtiqa, perkataan "aku" digunakan sebagai kata ganti nama. Hopefully, kalian tak kisah sebab I'm quite comfortable using that word in my entry.. 

Okay. cukup sampai sini.
Wassalam.


Salam sayang,
[ YuyuATiqa ]




♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

4 comments:

  1. same la kite , talkative , hehehe ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Talkative itu perlu asalkan masih pada tempatnya. :)

      Delete
  2. wan dah tua ni layak digelar youth ke?
    hahahha

    aah, Yuyu talkative!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahha... masih layak lah Wan ! hehe..
      yeapp.. yuyu memang talkative ! :)

      Delete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^