Monday, February 13, 2012

" Segmen Cik Mun : First post aku in Blogging. "




Assalamualaikum wbt.
===============



Apa khabar semua?

Kebelakangan ni saya memang sangat-sangat tak sempat nak mengemaskini blog. First, sebab sibuk dengan tugas. Second, sebab kekurangan idea nak tulis entri baru. Hehe. Jadi, minta maaf sangat-sangat la bagi yang selalu datang blog ni untuk baca entri baru. Ehh. Kejap. Ada ke pembaca setia yang hari-hari datang baca blog saya ni ? Okay, *perasan sekejap aje !


Dah-dah. Cukup lah mukaddimah yang entah apa-apa tu ya! Sebenarnya, memang kalau ikutkan mood nak menulis, saya tersangatlah malas. Tapi disebabkan beberapa hari lalu, rakan blogger saya, Cik Mun yang comel tu dah tinggalkan pesanan di Tagboard saya. Beliau cakap beliau dah tag saya dalam satu segmen yang beliau buat. Ha ni pesanan beliau :






Tengok printscreen kat atas ni, yang dalam kotak merah tu lah pesanan Cik Mun kat saya. *Abaikan message blogger lain ek ! hehe. :D



Printscreen kat atas ni pula dari blog Cik Mun. Tengok-tengok memang betul lah Cik Mun dah tag saya. Link dalam kotak merah tu link blog saya. Wahh. orang first yang kena tag lagi tu. *Terharu ! :D


Jadi, disebabkan Cik Mun ni dah rapat dengan saya, saya pun ambil keputusan luangkan masa kejap untuk buat entri ni khas untuk segmen di blog Cik Mun.






Kalian nampak tak banner yang comel kat atas ni? Okay, kalau nak tahu banner kat atas ni ialah banner yang Cik Mun letakkan untuk segmen beliau. Comel kan? macam beliau juga lah. Betul, tak tipu ! Hehe.


Kalian tertanya-tanya tak, apa segmen yang beliau buat ni kan? Okay, mari sini saya nak bagitahu. Segmen ni adalah segmen " Entri pertama sekali yang kalian tulis masa kalian mula-mula ada blog/buat blog ". Faham tak? hehe.


Apa entri pertama saya? haha. Okay, mari sini nak cerita sikit sebelum saya bagi link entri pertama saya tu. Dulu, saya ada dua buah blog. Blog pertama saya adalah blog paling lama yang pernah saya ada. Since 2008. Tapi, tahun lepas saya terpaksa delete blog tersebut atas sebab-sebab tertentu. Sebab tu lah, terhasilnya blog ini, Blog Yuyu Atiqa.


Pada mulanya, niat saya buat blog ni untuk saya tulis cerpen dan puisi. Sebab tu entri pertama saya dalam blog ni pun sebenarnya sebuah cerpen yang bersambung. Tapi, disebabkan terlalu banyak tugas yang memerlukan komitmen saya, cerpen tu tergendala sampai sekarang. haha


Tajuknya, Masihkah Ada Bahagia. Yang sedihnya, saya sempat tulis cerpen tersebut untuk ( part 1 ) saja. Huhu. Agak terkilan. InshaAllah, bila dah tiba masa yang sesuai, saya akan sambung tulis cerpen dan puisi nanti. :)


Okay, Masihkah Ada Bahagia adalah entri pertama saya dalam blog ni. Hehe. Jangan ada yang gelak pula masa baca entri tu ya ! Pada kawan-kawan yang nak sertai segmen Cik Mun, janganlah segan-segan ya. Kalian boleh click sini untuk sertai segmen.



Okaylah, pembaca yang disayangi. Jari ni pun dah lenguh menulis. InshaAllah, entri yang baru akan menyusul bila saya ada masa terluang nanti. Jangan serik-serik datang sini. Entri kali ni saya hentikan di sini.


P/s : Cik Mun, saya tak tahu nak tag kan segmen ni kat siapa. huhu.



Wassalam.



Salam sayang,
[ Yuyu Atiqa ]










♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

2 comments:

  1. bila tengok entry pertama mesti kita akan senyum jer kan? hehehehe


    P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^