Monday, January 30, 2012

Layak dah tu.... ^_^



Assalamualaikum wbt.
===============


Salam ceria semua !

Bangun pagi ni bukak twitter penuh timeline saya pasal AJL26. Hafiz yang menang ek?? Haha. Tak payah tengok pun boleh tahu bila dah on twitter dengan facebook sebab dah ramai yang sukarela update status mereka pasal tu. Haha. Itulah teknologi zaman sekarang. " Segalanya di hujung jari ". Chewah, sempat lagi. hehe. Actually, bila terbaca status-status rakan facebook yang cakap, "wahhhh, hafiz menang lahh " tertanya-tanyalah jugak best ke lagu awan nano tu ?


Disebabkan curious nak tahu, saya pun search lah lirik lagu tu. Ramai jugak yang cakap bermakna je maksud lagu " awan nano " tu. Bermakna ke tak?? Jom kita tengok.





Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri
Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu
Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu
Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu
Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu
Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu
Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu


So, what do you think? Hehe. For me, memang layak laa lagu ni menang. Lirik nya bagus dan melodi dia pun sedap didengar. Video lagu ni banyak juga bagi kita mesej-mesej yang elok kan? Pendapat saya baguslah tu. hehe. Okaylah, nak post entry pasal lirik ni je pun.

P/s : siapa yang mengikuti ceramah bersama Ustaz Azhar Idrus kat Shah Alam ek? Boleh kongsikan apa yang kalian dapat kat sana tak? Kalau boleh, please let me know k.


Cukuplah entri kali ni.

Wassalam. :)



Salam sayang,
[ Yuyu Atiqa ]

♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

7 comments:

  1. yup..but if lagu alyah meng lagi layak ahahhaha ^^

    ReplyDelete
  2. A'ah.. lagu alyah pun leh tahan gak.. :D

    ReplyDelete
  3. hampa yuna tak menang..kehkehkeh..
    anyway semua lagu pun best jugak..

    dah follow sini arr..
    kalau sudi follow balik le...hehe
    http://saveq.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. lagu awan nano memang layak menang
    lirik nya bagus
    muzik nya menarik
    performance hafiz mantap
    :-)

    ReplyDelete
  5. saveqmm : haha. takpa. bukan rezeki Yuna la kot. :)

    Hans : Betul. :)

    ReplyDelete
  6. apa makna lagu ni erk?.


    Pssttt...dik...boleh buka verification word adik tak?..sori..klu boleh la...

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^