Saturday, December 31, 2011

Selamat berpisah 2011, Salam perkenalan 2012 ! :)






Hello everybody ! Hari ni agak lewat Yuyu online Facebook Yuyu sebab keadaan kesihatan Yuyu yang agak tidak mengizinkan. Apa-apa pun, macam orang lain juga Yuyu tak nak ketinggalan untuk mengucapkan Selamat Tahun Baru 2012 buat semua.

Setiap orang mesti akan mempunyai azam tahun baru masing-masing kan? Same goes to me. Alhamdulillah syukur walaupun ada azam tahun 2011 yang masih belum tercapai, tapi Yuyu tetap bersyukur kerana banyak azam untuk tahun 2011 ni dapat Yuyu laksanakan. :)

Dengan izin Allah, Yuyu akan cuba menyempurnakan azam Yuyu pada tahun 2011 walaupun terbawa ke tahun 2012. InshaAllah, azam Yuyu tahun 2012 ni, Yuyu harap Yuyu dapat jadi lebih matang dalam membuat keputusan serta membawa diri untuk meneruskan kehidupan. I really hope that I will get brilliant result for my SPM also dapat menempatkan diri untuk ke universiti dan capai impian Yuyu.

Yuyu juga berharap Yuyu dapat bawa kebahagiaan dalam keluarga Yuyu walaupun sedikit. Yuyu juga berharap dapat jadi hamba Allah yang lebih baik di sisiNya. And last but not least, Yuyu doakan kita semua akan sentiasa dipanjangkan umur dan mendapat keberkatan daripada Allah s.w.t. Amin.


Yuyu mohon maaf sekiranya ada silap dan salah terhadap sesiapa.
Yuyu sayang semua.





♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Friday, December 30, 2011

I'm waiting outside the lines..






You’ll never enjoy your life,
living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
how you gonna reach the top?

Rules and regulations,
force you to play it safe
Get rid of all the hesitation,
it’s time for you to seize the day

Instead of just sitting around
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

Try to have no regrets
even if it’s just tonight
How you gonna walk ahead
if you keep living blind

Stuck in my same position,
you deserve so much more
There’s a whole world around us,
just waiting to be explored

Instead of just sitting around,
and looking down on tomorrow
You gotta let your feet off the ground,
the time is now, just let it go

Don't wanna have to force you to smile
I’m here to help you notice the rainbow
Cause I know,
What’s in you is out there

I’m waiting, waiting, just waiting,
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines

I’m trying to be patient (I’m trying to be patient)
The first step is the hardest (the hardest)
I know you can make it,
go ahead and take it

Waiting, waiting, just waiting I’m waiting
I’m waiting, waiting, just waiting
I’m waiting, waiting outside the lines
Waiting outside the lines
Waiting outside the lines


You’ll never enjoy your life
Living inside the box
You’re so afraid of taking chances,
How you gonna reach the top?


♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Thursday, December 29, 2011

Sweet Thursday !





Hello everybody !

Apa khabar semua??? Yuyu doakan semoga semua sihat walafiat laa ya ! Alhamdulillah. Hari ni ada something yang nak di'update' sebagai entry. Hehe. Actually, hari ini Yuyu pergi sekolah gara-gara teramat bosan di rumah dan tersangat kerinduan kat insan-insan tersayang. haha. Banyak ter ekk?? Entah betul ke tidak bahasa tu. hehe. Tak kisahlah! :D Hari ni pendaftaran budak-budak tingkatan 1 kalau tak silap Yuyu. Huhu. Pejam celik-pejam celik dah nak bukak sekolah dan dah nak masuk 2012 kan? Waaa.. cepatnya masa berlalu.

Urm... Hari ni Yuyu jumpa umi Zaiti, Mama Raha, Ayah Taifor dan kawan-kawan kat sekolah. Tapi bukan semua yang ada. Yang dapat datang just Yuyu, Anis, Elah, Safwan, Aliff, adik Safawati and adik Bella. Huhu. Tak dapat nak lepas rindu kat Yaya, Abby, Malin dan Dilah. Nak buat macam mana kan, dah diorang tak dapat nak datang.

Hope to gather on this Saturday ya ! Btw, Yuyu dapat bawak Alza umi tadi.. best ! hehe. Alhamdulillah, good improvement... Tadi sempat keluar makan dengan umi, mama, adik2 and elah. Alhamdulillah.. hehe . Btw, Yuyu upload sikit gambar-gambar yang sempat diambil tadi. Much love !



















♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Tuesday, December 27, 2011

Kenapa si dara jelita masih single ???








Hello readers ! Miss me?? NO? Haha. nevermind, tak kisah pun ! hak3. LOL ! Readers, actually bukan semua si gadis jelita atau anggun sudah berpunya. Termasuk laa Yuyu. Ehh. kejap2. Jelita ke??? perasan kan?? HAHA. Tak kisahlah ! :p

Okay2. Pernah tak anda tertanya-tanya mengapa sehingga hari ini anda tidak bertemu pasangan hidup sedangkan anda dikurniakan Allah rupa paras yang sungguh cantik, kerjaya yang hebat, dan memiliki segalanya. Namun, jauh di sudut hati masih terasa sunyi tanpa cinta dari kaum Adam.

Mungkin ini adalah sebab-sebabnya :

PERNAH DIKECEWAKAN
Oleh kerana terlalu serik bercinta, si jelita lebih bahagia bersendiri. Biarpun terlalu banyak yang datang menagih cinta, namun masih belum dapat mengubati lukanya. Baginya, dia tidak perlu mensia-siakan hidupnya dengan lelaki yang tidak pandai menghargai dirinya. Lebih baik sendiri daripada menderita kerana cinta.


PERSEPSI SUKAR DIDEKATI
Kaum Adam biasanya menganggap si jelita agak sukar untuk didekati apatah lagi untuk dijadikan sebagai pasangan istimewa. Kononnya, banyak cabaran yang perlu dihadapi termasuklah berhadapan dengan saingan-saingan yang merebut cintanya. Apabila semua sudah beranggapan demikian, maka sampai ke tua lah si jelita membujang.


TERLALU JUAL MAHAL
Kebiasaannya, si gadis jelita ini gaak jual mahal walaupun ada kalanya dalam hati suka. Keegoannya agak tinggi. Mungkin si jelita merasakn dirinya digilai ramai. Tetapi, ingatlah kesombongan itu bakal memakan diri anda kelak. Makanya, bermurahlah hati untuk melemparkan senyuman kepada sesiapa sahaja.


MENCARI PASANGAN YANG IDEAL
Pipit sama pipit, enggang sama enggang. Masakan boleh terbang bersama. Begitulah kata pepatah. Orang cantik mestilah mencari orang yang sepadan dengannya. Namun, harus diingat bukan semua orang bertuah boleh hidup bersama dengan insan yang diimpikan. Akurlah pada jodoh yang datang.


TERLALU KOMITED DENGAN KERJAYA
Sibuk dengan kerjaya sehingga terlupa dengan cinta. Orang cantik ini barangkali terfikir yang mereka mudah untuk mendapatkan cinta pada bila-bila masa. Oleh kerana itulah, cinta sentiasa menjadi nombor dua dan kerjaya nombor satu. Namun, mereka lupa usia tidak menunggu kita. Oleh kerana terlalu komited dan leka dengan kerja, sehingga ke hari ini masih sendiri lagi.


BANYAK PILIHAN
Aduh.. pening kepala memilih yang mana satu sesuai dijadikan teman hidup. Kalau pilih yang di sana, di sini akan terluka. Kalau pilih yang di sini, di sana pula akan kecewa. Akhirnya dua-dua ditolak. Maka, jadilah 'single' sehingga ke hari ini !


Oooooo ya ! Mesti ada yang tertanya-tanya dari mana Yuyu dapat tips ni kan? haha. Yuyu ni kan pembaca yang agak 'setia' majalah Dara.Com. So, Yuyu dapat tips ni dari situ laa.. Clear??? Hehe. Good then !



Okay readers, that's all. :)




♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

Monday, December 26, 2011

Tagged Game !











Hello readers ! Rindu Yuyu tak?? tak rindu ekk? Tak kisahlah ! LOL ! Disebabkan ada sedikit masa untuk diluangkan untuk blog malam ni, Yuyu nak jawab soalan2 yang telah ditag oleh Eza untuk Yuyu. A BIG Thank(s) ! wink2 !

Ini soalan yang Eza tanya berserta jawapan yang Yuyu jawab :


Kalau lah boleh pilih nama sendiri, nama apa yang korang nak letak?
Nama penuh saya Nurul Atiqah ahmed. bermaksud cahaya kemuliaan. So, memang sangat bersyukur dapat nama tu. :)


Apa warna favourite korang?
Saya suka warna putih, merah dan biru. :)


Apa nombor favourite korang?
Urmm.. Entahlah. Tak ada pulak nombor favourite. Mungkin nombor dua kot. hehe


3 lagu favourite korang sekarang ni?
Rapuh, Opick
Carta hati, najwa latiff
I wish you were here, Avril Lavigne


3 WEBSITE yang korang WAJIB bukak bila online?
Facebook
Blog sendiri
Yahoo ( check emel )


3 perkara/situasi yang buat korang tak suka/rimas?
Bila dipaksa buat something dan disoal banyak kali.
Bila ramai sangat orang kat satu tempat tu.
Bila ada orang hisap rokok. #sangatTIDAKsuka !


Benda paling mahal yang korang pernah beli/dapat?
Hurmmm. apa ekk. Entah. Yang Yuyu ingat stakat ni, hadiah daripada mak Rm800 lebih. sayang mak sangat !


Korang pengguna apa? maxis, celcom, digi, lain2???
Yuyu guna celcom, maxis dan happy ! :)


Korang start blogging dah berapa bulan/tahun?
Yuyu punya blog ni dah wujud since 2008 lagi. So, dah 4 nak masuk 5 tahun. Alhamdulillah.


Setakat ni korang dah post berapa entry kat blog?
Haha. Yuyu tak tahu dah berapa banyak entry. Tak hitung kottt..


Apa pendapat korang tentang blog Eza ? Ada apa2 yang kena baiki tak?
Pendapat Yuyu tentang blog Eza, Yuyu suka blog Eza. Simple but nice.



Oooooooooooooooooooooo yeahhh ! Finally dah habis jawab soalan. Fuhhh...
Itu saja. Thank(s) EZA !





♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥