Tuesday, December 6, 2011

" CONTEST BLOG SUPERAWESOME BY SHA "






Hi readers. Hari ni saya join satu lagi contest sebab dah di ' tag ' oleh salah seorang bloggermates saya iaitu Eyra ! A BIG thank(s) to her. This contest was held by this sweet blogger girl, Sha.









The question why I joined this contest :

First :
=> Of course sebab di ' tag ' oleh Eyra.

Second :
=> sebab mak aihh hadiah dia ! dalam banyak2 contest yang saya join setakat ni, hadiah Sha ni yang terbaik !!!

Third :
=> sebab saya dah mula berminat nak join seberapa banyak contest yang dibuat oleh blogger2 yang hebat2 ni. maklumlah, tak berpengalaman lagi dalam bidang ni. Huhuhu. *confident je blog ni ada harapan nak menang. Ahh.. Tak kisahlah, confident itu perlu ! kan???


Next, here are the rules :

First :
=> WAJIB follow blog Freaking Twins.

Second :
=> Inbox her. Hantar entry kalian dekat FaceBook Sha .

Third :
=> Peserta mestilah warganegara Malaysia.

Forth :
=> Terbuka kepada blogger LELAKI dan PEREMPUAN.

Fifth :
=> Tajuk entry kalian mestilah : " CONTEST BLOG SUPERAWESOME BY SHA "

Sixth :
=> Kalian kena buat satu simple entry berkenaan contest ini. Jangan lupa letak banner kat atas tu dan pastikan kalian linkkan banner tu dengan link blog Freaking Twins.

Seventh :
=> Next, kalian kena TAG sekurang-kurangnya 2 orang bloggermates yang kalian kenal dan pastikan orang tu tahu okay ! :D

Eighth :
=> Contest akan terbatal sekiranya peserta kurang daripada 15 orang.


Tarikh tutup penyertaan :
1 Januari 2012



Here are the prizes :

First prize :

# RM 150 ( Ringgit Malaysia )
# A korean handbag ( purple )
# A korean jacket
# A pashima shawl ( black )
# Top up RM30 ( celcom, maxis, digi )


Second prize :

# RM50 ( Ringgit Malaysia )
# A korean handbag ( purple )
# Top up RM30 ( celcom, maxis, digi )


Third prize :

# RM50 ( Ringgit Malaysia )
# Top up RM10 (celcom, maxis, digi )
# kalau taknak top up Sha boleh editkan blog pemenang. Kalau nak edit blog cuma boleh pakai
( denim, washed denim dan blogskin ).


Saguhati :

# header
# Jam tangan jenama Guess
( based on your request )



Cara pemilihan pemenang :

# Blog yang cantik dan tidak lambat loading.
# Blog yang tidak mempunyai banyak widget yang mengarut.
# Blog yang mempunyai susunan widget yang kemas.
# Entry di blog mestilah menarik.
# Header mestilah Awesome !
# Blog yang kreatif design.








Blog mestilah ORIGINAL . Jangan ciplak orang lain punya page source dan ubah.
Please, hadiah bukan untuk copycats ! Hadiah tersebut berharga dan hanya untuk real made blog!

Kalau kalian join guna blogskin tak apa.
INGAT ! Peserta yang join contest ni tolong inbox kat FaceBook Sha ya !


Last but not least, this contest was tagged to :

The OwnerOfCicakkuTersepit

Miss Fiza




♥ Salam ukhwah. Jazakallahukhairan. ♥

2 comments:

  1. Good luck dear..hahahahax..bnyk sungguh 'Eyra' dlm entry ye..hehehehex..=)

    ReplyDelete
  2. hehehehe... thanks eyra dear ! <3

    ReplyDelete

I thank you for the comment. Have a nice day. ^^